پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/02/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: سل بیماری عفونی و درمان پذیری بوده که مهمترین عامل انتقال آن از طریق تنفس فردی به فرد دیگر است.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: سل بیماری عفونی و درمان پذیری بوده که مهمترین عامل انتقال آن از طریق تنفس فردی به فرد دیگر است.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ابراهیم نعیمی افزود: حدود 5 تا 10 از افرادی که HIV ندارند، اما آلوده به سل هستند در طول عمر خود دچار بیماری فعال می‌شوند.


وی ادامه داد: در مقابل، حدود 30 درصد از افرادی که آلوده به HIV و سل هستند به بیماری فعال دچار می شوند.


سرپرست معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، مهمترین علائم و نشانه های عمومی بیماری سل را تب، لرز، تعریق شبانه، بی اشتهایی، کاهش وزن و خستگی عنوان کرد.


وی با بیان اینکه عوامل متعددی در ابتلا به بیماری سل دخیل است، اذعان داشت: مهمترین عامل خطر ساز در سراسر چهان اچ آی وی است و 13 درصد از تمام موارد ابتلا به سل آلوده به ویروس اچ ای وی هستند.


نعیمی افرادی که مواد مخدر ممنوع تزریق می کنند در معرض خطر این نوع ویروس دانست و ادامه داد: بیماری های ریوی مزمن یکی از دیگر عوامل خطر ساز قابل توجه در ابتلا به بیماری سل است.


سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، اظهار داشت: افرادی که سیگار می کشند نسبت به غیرسیگاری ها تقریباً دو برابر در معرض خطر بیماری سل هستند و بیماری های دیگر از جمله اعتیاد به الکل و دیابت قندی نیز خطر ابتلا را سه برابر می کنند.


نعیمی با اشاره به اینکه سل می‌تواند هر قسمتی از بدن را آلوده کند، خاطر نشان کرد: شش شامه (در پلورزی (آماس شامه ریه ) سلی )، سیستم عصبی مرکزی ( در مننژیت سلی )، سیستم لنفاوی ( در سل غدد لنفاوی گردن )، دستگاه ادراری تناسلی ( در سل ادراری تناسلی ) و استخوان ها و مفاصل ( در سل ستون فقرات ) از جمله مکان های خارج از ریه سل است.


به گزارش وب دا؛ تشخیص سل نهفته متکی بر تست پوستی (توبرکلین) و آزمایش خون است.142-5